SUGGERIR ÉS INSINUAR AMB PRUDÈNCIA
ÀNGELS BARCELONA
ART NOU PRIMERA VISIÓ 2019

Suggerim per portar quelcom des de baix fins dalt, ens insinuem per desplaçar-nos a l’interior de l’altre,dins les seves corbes, dins els seus plecs.
Ser prudents és posicionar-se per refusar la violència sense deixar de fer-li front.

Suggerir és insinuar amb prudència és un organisme sensible i complex en el qual entren en contacte i conviuen múltiples materialitats i corporalitats. Suggerit a través d’elements sensorials, estimula la nostra percepció, incitant tènues moviments, subtils coreografies que s’activen en l’espai i ens permeten suscitar nous vincles materials.

En el programa de residències artístiques Nectar, a l’espai natural de Les Guilleries, les artistes Jessica Moroni, Patricia Sandonis i Issa Téllez han emprès un diàleg amb l’entorn, els elements i els discursos que l’habiten. S’han embarcat en un procés de cerca, un moviment en el qual objectes, formes i conceptes han aparegut de manera fortuïta, imprevista i explosiva, desconcertant i alhora brindant la impressió d’haver trobat alguna cosa*.

La recol·lecta, la neteja, la manipulació, la reparació, l’apropiació i l’amalgama són alguns dels gestos que neixen d’aquest desig de contacte i interacció amb l’ambient que els envolta . El resultat d’aquests contactes, la relació íntima que cada artista ha desenvolupat amb els elements que els han anat a l’encontre, ha generat un conjunt de peces, un organisme en el qual branques i paper maché, flors i rosaris, pedres i esmalts, espais físics i mentals es fusionen i s’entrellacen.

Les creacions que es disposen a l’espai 2 són el resultat d’aquestes diferents trobades i mescles. Es presenten com a entitats producte del canvi, reflexions suggerents que necessiten d’un acostament tant corporal com teòric perquè els seus significats es despleguin.

L’organisme suggerit ens permet imaginar un nou espai de coneixement , un espai amb formes pròpies d’estar i habitar en el món. Ens interpel·la a l’hora de comprendre els sentits ocults que les seves peces amaguen, ens convida a insinuar-nos, a lliscar en el seu interior.

*Didi-Huberman, Georges (1998): Phasmes: Essais sur l’apparition.

Artistes: Jessica Moroni, Issa Péllez, Patricia Sandonis.

Programa de residència artística NectAir

[ un altre full de sala ]